pátek 23. prosince 2016

Charakteristika Bart Simpson

Bart Simpson
Bart Simpson, celým jménem Bartholomew JoJo Simpson, je hlavní postava ze seriálu Simpsonov. Má dvě mladší sestry- Lízu a Maggii. Líza je starší sestra a je pravým opakem Barta. Jeho matka se jmenuje Marge a má modré vlasy. Její manžel, Homerův otec, se jmenuje Homer a pracuje v jaderné elektrárně.
 Bart rád jezdí na skateboardu, pije ledovou tříšť a jeho nejlepším kamarádem a spíše otrokem je Milhouse, kterého často zneužívá k různým lumpárnám. Má rád klauna Šášu Krustyho, kterému několikrát pomohl. Také má rád animovaný seriál Itchy a Scratchy, na který se pravidelně dívá doma.
Bart nejčastěji bývá oblečený v oranžovém tričku a modrých šortkách. Je celý žlutý a vlasy má vyčesané nahoru.
Jeho jméno je přesmyčkou výrazu Brat (spratek), což se napůl hodí k jeho povaze. Někdy je hodný a zastane se svých kamarádů a někdy zlý a dělá špatné věci. Špatně se učí a školu fláká. Všechno je mu jedno. Je drzý. Dělá lumpárny, kterými vytáčí Homera. Marge je z toho smutná, snaží se zadržovat Homera, aby Barta nebil, a sama se snaží Barta napravit.
Tato oblíbená postavička se vyskytuje nejen v animovaném seriálu, ale také v komiksech, knihách, na přebalech energetických nápojů i na sladkostech.

Mám rád Barta Simpsona už od malička, kdy jsem ho poprvé viděl v televizi. Rád se na něj dívám v televizi, protože je to zábavný a legrační seriál. Také si však vím, že by Bart neměl být příkladem pro děti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Foto